torsdag den 16. oktober 2014

STARwest 2014 - og det skete i de dage....og.....hører Bob Galen den danske gruppe 'På Slaget 12'?

Så blev det onsdag og dermed midtvejs i dette ugelange event med test, test og test på programmet. Som tidligere omtalt var der tutorials mandag og tirsdag, og onsdag og torsdag selve konferencedelen med tracksessions, hvor der afvikles typisk 6 sideløbende spor. Onsdag var der 3 key-notes, som man har mulighed for at deltage i alle sammen. 18 track-sessions som man har mulighed for at deltage i 3 af, da de kører sideløbende. Udover dette var der 9 såkaldte tekniske præsentationer, som typisk er værktøjsleverandører og andre udstillere på EXPO'et der tilbyder uddybende gennemgang. Disse kører også sideløbende med track-sessions. Så er der bonus-sessions og yderligere tekniske præsentationer under frokosten - så der er næsten dårlig samvittighed over alt det man ikke når at deltage i - næsten ligesom en rigtig test......

Åbnings key-noten var Quality Principles for Today's "Gluware" - Testing Web Services, Libraries and Frameworks med Julie Gardiner. Julie er en 'bombe' på mange områder, og ikke mindst på energi og engagement. En ren fornøjelse, og så viste hun sig også som tryllekunster. Hun talte bl.a. om information og kommunikation, og de komplicerende faktorer der er for at sikre det - teknologi, geografi/kultur og daglig multi-tasking. Et af hendes mange gode budskaber var, at vi som testere skal være bedre til at vise værdiskabelsen over for ledelsen - altså synliggørelse af f.eks. fejl fundet, og dermed forhåbenligt reduceret produktrisiko, og via metrikker som DDP. Hun talte også om, hvad vi skal være opmærksom på ved brug af eksterne systemleverandører - vi skal spørge ind til leverandørens test og kvalitets setup både før udvælgelsen, og under projektforløbet. Altså stille krav - det var smukt. Julie havde et par gode bemærkninger - eller der var faktisk mange - men et af dem var RISK RULED.

Dagens anden key-note var med Bob Galen over emnet Balancing the Crusty and Old with the Shiny and New. Et markant, og pragmatisk, indlæg om vor testverden, om dem og os. Traditionel udvikling eller agil udvikling. Men Bob havde for de mange situationer han beskrev, også en 'lige-midt-i-mellem' - og det får mig til at tænke over om Bob Galen kender den aarhusianske gruppe 'På Slaget 12' og deres skønne sang 'Lige Midt Imellem'? Og det var hans budskab - det er ikke et enten-eller, men mellem. Så derfor til de der arbejder med det agile - smid nu ikke de smarte ting fra den traditionelle testverden ud - risiko-baseret test er fortsat smart og nødvendigt, testteknikkerne er fortsat smarte og nødvendige osv., og omvendt den traditionelle 'verden' kan også sagtens bruge mang af ideerne fra den agile verden. Han havde dog en rigtig god udtalelse - den traditionelle verden 'deliver the ASK', men den agile verden 'deliver the NEED'. Han har nok ikke helt uret.

Jeg blev en del inspireret af Bob Galen, hvorfor jeg deltog i den første track-session hos ham - hvor han talte om A Tester's Guide to Collaborating with Product Owners. Det væsentligske budskab var vist - du skal have respekt for Product Owner - de har et hårdt job. Han præsenterede følgende ni områder, som guidelines for testernes samarbejde med Product Owner (PO):
  1. Bridge stories from team to the PO - omtalte her de 3 Amigos (Tester - Udvikler - PO)
  2. Help write solid Acceptance Tests
  3. Hold everyone 'accountable' to DoD
  4. Represent the customers
  5. Ask questions - be inquisitive, be curious, explore
  6. What about the Cost of Quality?
  7. What about the Cost of Testing?
  8. The backlog is a Plan - help focus it towards Release
  9. Get to know your PO.
Afslutningsvis sagde han 'hjælp PO med at bygge det rigtige, og hjælp teamet med at bygge det rigtigt'. Meget godt ramt.

Min næste track-session var Martin Pol med Test Improvement in Our Rapidly Changing World. Et af hans budskaber var - det gælder ikke om at scope point i en modenhedsmodel, det drejer sig om at forbedre - og det har han da ret i. Et indlæg som var præget af, at han vist synes han skulle skabe en forbindelse mellem den traditionelle verden og den agile verden - inden for testforbedring, hvilket han delvist opnåede. Han brugte en del tid på at fortælle om TPI. :-)

Min sidste track-session onsdag var med Shelley Rueger over temaet Implementing Outsourced Testing Services with a Third Party Vendor. Hendes fokus var på crowd-sourcing, og tog udgangspunkt i en konkret case. Det var et spændende indlæg - dels fordi der ikke var mange der deltog og dermed kom vi tættere på med spørgsmål og kommentarer og dels fordi det var et relativt nyt emne for mig. Hun gennemgik bl.a. også forskellene mellem outsourcing og crows-sourcing - hvilket var spændende - og fordele/ulemper mellem disse, men med udgangspunkt i den konkrete case.

Dagens sidste aktivitet - på konferencen - var Lightning Strikes the Keynotes. Sessionen varer en time under facilitering af Lee Copeland, hvor 9 forskellige indlægsholdere taler i maksimalt 5 min. over et emne, som vedkommende føler for.......endnu engang et anderledes og faktisk ganske underholdende afslutning på en lang dag.

2 kommentarer:

  1. Spændende læsning, specielt afsnittet omkring PO

    SvarSlet
  2. Det var også rigtig spændende. Du kan læse mere på Rob Galens hjemmeside.

    SvarSlet