fredag den 17. oktober 2014

STARwest 2014 - reflektioner over torsdagens indtryk og oplevelser

Den første keynote torsdag morgen var virkelig en 'øjen-åbner' for alle deltagere, hvor Ben Simo (eBay - men det var ikke som repræsentant for denne virksomhed han var der, men som privatperson) præsenterede sine oplevelser som bruger af sitet www.healthcare.gov, som er 'indgangen' til det nye amerikanske sundhedssystem. Ben Simo's keynote hed The Power of an Individual Tester: The Healthcare.gov Experience.

Ben's keynote var virkelig en oplevelse - han brugte sin viden om test af websites, og viste eksempel efter eksempel på sikkerhedsbrister, fejl, uhensigtsmæssigheder m.m. på denne hjemmeside, som jo potentielt skal anvendes af mange millioner af amerikanere.

Han viste også klip fra forskellige TV-programmer og kongreshøringer, hvor han af chefen for den offentlige styrelse der er ansvarlig for sitet blev kaldt 'hacker', og alle situationerne (læs: problemerne) han fandt i web-løsningen for teoretiske - men det er alligevel blevet rettet en for en efterfølgende.

Efter dette 'morgen-break' var det nok svært at se det geniale i resten af dagens indlæg - men det lykkedes ganske udemærket for Deborah Kennedy i sit indlæg på track-session Testers, Use Metrics Wisely or Don't Use Them at All. Her viste hun en masse gode eksempler på, hvordan der kunne opstilles grafer, diagrammer og andre oversigten - som alene med den måde de blev opstillet på 'slørede' det faktiske billede - dejligt input til 'testrapporteringens spindoktor'.

Resten af torsdagen gik med Metrics That Matter med Pablo Garcia, The Unfortunate Triumph of Process over Purpose med James Christie, User Acceptance Testing in the Testing Center of Excellence med Deepika Mamnani og sluttede af med keynoten Softwarts: Security Testing for Muggles med Paco Hope. En rigtig 'Security Wizard'.

Alt-i-alt også en god sidste-dag på konferencen, og nu afventer kun fredagens 'The Testing & Quality Leadership Summit - Test Leadership on the Edge'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar