mandag den 19. november 2018

Testprocesforbedring - hvad skal være fokus?

I mange organisationer og virksomheder er interessen for at forbedre test- og kvalitetsprocesserne stor, men der er ofte tvivl om, hvilket fokus der skal være. For hvad betyder det at forbedre processerne i forhold til kvalitet og test?

I nedenstående figur er vist nogle af de fokusområder der kan være. Basis i figuren er testprocessen med input som testobjektet og forskellige midler, herunder ressourcer og tid, og med output i form af testresultaterne. Disse to inputemner og et outputemne kan være omdrejningspunktet omkring valg af fokus i modenhedsudviklingen.

Nogle af de spørgsmål man typisk vil have svar på kan være:

  • Findes de vigtigste fejl i testobjektet så tidligt som muligt? (Egnethed)
  • Hvor effektiv er testprocessen med hensyn til ressourcer og tid? (Effektivitet)
  • Fungerer testprocessen som aftalt? (Verificerbarhed)

Hvad fokus der skal være i en analyse af modenheden afhænger naturligvis af virksomhedens situation og forretningsmæssige fokus - der er ikke nødvendigvis tale om et valg mellem de tre aspekter: Egnethed, effektivitet og verificerbarhed. Der er derimod ofte tale om et fokus der kombinerer de tre aspekter, men det er vigtigt i starten af arbejdet med modenheden, at være enige med ledelsen om, hvilket fokus der ønskes, idet dette påvirker scope for analysen og de tiltag der foreslås.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar