fredag den 12. maj 2017

STAReast 2017 - Torsdagens Oplevelser

Så nåede jeg frem til afslutningen på selve konferencedelen af STAReast 2017.

Torsdagen startede med en keynote over temaet 'Step Aside: Stop Leading from the Front' med Bob Galen. Bob Galen er altid en fornøjelse, og meget engageret og levende i sine præsentationer, også denne gang. Hans gennemgående statement var 'We are all Leaders' - som jeg reflekterede noget over i sin keynote, og kom også ind på en række personlige oplevelser gennem sine mange år i branchen. En god start på dagen.

Derefter var der track sessions, og den første var 'Rediscover Exploratory Testing' med Ingo Philipp. Dette var helt klart et af de bedre indlæg - meget engageret, meget levende og meget lærerigt.

Han sammenlignede lidt Exploratory Testing (ET) med Teenage Sex:

Det vakte naturligvis lidt morskab blandt tilhørerne.

Ellers kom Ingo ind på de mange fordele og styrker der er ved ET, og kom også lige omkring Whittakers ET ture:


Ovenstående ET ture skal så anvendes som inspiration for den udforskende test.

Han kom også ind på, hvordan man kan bruge Six Thinking Hats til designet af sin ET. Spændende tanker blev sat igang.

Han sluttede også lige af med et Michael Bolton citat: 'Exploratory testing is not so much a thing that
you do, it’s far more a way you think'.

Efter endnu et besøg på EXPO-området drejede det sig om 'Test Data Management and Its Role in DevOps' med Sunil Sehgal. Et spændende og utroligt vigtigt emne - specielt når det gælder DevOps verdenen:


Ovenstående giver et meget godt overblik over indlægget. Ligesom følgende giver de fire key take aways:


Endnu et spændende indlæg, som var lige ved at kamme over til at være 'køb dette her hos os'.

Derefter var det om 'Infrastructure Testing: The Ultimate Shift Left' med Carl Delmolino and Hitesh Patel. Jeg blev fanget lidt at begrebet 'ultimate shift left' - det var vist lidt salgsgas - eller også havde de glemt hvad der stod i titlen. Et spændende emne ellers 'test af infrastruktur' - alene deres gennemgang, hvad det omfattede af komponenter, basis software, sikkerhed og en række kvalitetskarakteristikker, som vi ikke tænker over så tit.

Den sidste track session var om 'An Agile Testing Dashboard: Metrics that Matter' med Prachi Maini. Jeg har det med indlæg om testprocesforbedring som med metrikker - jeg skal bare se og høre mere og mere og mere - så det var naturligt at vælge dette. Hendes key points kan fremstilles på følgende overblik:Et spændende statement var automatisering af metrikkerne via API'er. Det giver rigtig god mening, men ikke kun i agilt sammenhæng, men også. Jeg savnede personligt brugen af GQM-metoden - altså Goal, Question, Metric - som en god metode til at sikre at metrikkerne giver den indsigt man ønsker.

Konferencen sluttede af med en keynote 'Navigating the Nuances of Detailed Test Strategy Creation' med Randi Rice. En udemærket afslutning på konferencen - lidt blandede bolcher.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar