søndag den 10. november 2019

Testing United 2019 - Fredagens Oplevelser

Så kom vi til testkonferencens anden dag - altså fredagen, og den kom hurtigt, men sådan må det være med en kort konference.

Første keynote var med Ron Werner om temaet The X-Factor. Keynoten var i programmet sat til at omhandle Mobile Testing, så det var da lidt spændende, hvad han så ville tale om. Han gennemgik en række cases om forskellen mellem succes og fiasko inden for it-industrien, fra Atari til Amazon og en lang række andre eksempler - spændende gennemgang og lidt interessant at se, hvor mange af dem man selv kunne huske. Det var også en meget levende keynote med involvering af deltagerne i forskellige afstemninger på konference app'en. Nogle af konklusionerne var, at succes handler om 'innovation with right timing' og det er brugeren der bestemmer.

Første tracksession var Ingo Philipp med AI in Software Testing - Will a Bot Steal Your Spot?, som var et indlæg mere om hans holdninger til temaet end om beviser eller fakta. Han kom med et godt statement om test - det er at lukke gap'et mellem hvad vi ved og hvad vi ikke ved. Hans konklusion var opdelt mellem begreber checking og testing - hvor man mente at AI kunne klart overtage checkning (verificere), men ikke testing (undersøgende/undrende m.m.). Men AI ville klart kunne hjælpe os med testen, men ikke overtage den. Så i vores levetid var det hans vurdering, at AI ikke ville overtage vores jobs.

Efter formiddagens kaffepause var det Abian Blome med Fuzzing Industrial Devices - Implementing Feedback Driven Fuzzing Tests in an Embedded World, som var rigtigt spændende alene grundet det setup det skulle fungere i. Indlægsholderen kom fra Siemens så det var i alt fra små enheder til tog, og det drejede sig om indlejret software, så skulle det dække både hardware og software. Det var et meget ærligt indlæg, hvor han ikke kun fortalte om successen, men også om de fejltagelser de havde begået. Det er nok nødvendigt med lige at få defineret fuzzing testing: Fuzzing or fuzz testing is an automated software testing technique that involves providing invalid, unexpected, or random data as inputs to a computer program. The program is then monitored for exceptions such as crashes, failing built-in code assertions, or potential memory leaks.

Det er nu skønt med disse indlæg som også kommer ind på de fejltagelser, fejlvurderinger og dårlige beslutninger der tages og må gøres om eller justeres.

Derefter var der en længere paneldiskussion med Karen N. Johnson, Roman Nagy, Ron Werner og James Whittaker over konferencens tema og indlæg - alle keynotes talerne undtagen Greet Burkels. Altid interessant at overvære sådanne debatter og med spørgsmål fra deltagerne.

Efter frokosten var det Geoffrey van der Tas og Marta Wozniak-Semenniuk med et anderledes tema, nemlig Learn from a famous detective duo to improve your testing skills. Det var lidt sjovt da indlægsholderne var udklædt som Sherlock Holmes og Dr. Watson, og undervejs spillede rollerne ganske fint. Der var mange gode pointer fra dette indlæg i forhold til test, herunder observer - døm ikke. Ikke være biased. Få nye erfaringer. Få nye kompetencer. Brug deduktion i analyseprocessen om eventuelle årsager, herunder root-cause-analysis. Et dejligt skævt og sjovt indlæg og anderledes vinkel på testdisciplinen.

Konferencens sidste faglige indlæg var en keynote med Karen N. Johnson med emnet What We Bring Across Industries, og som var en mere personlig beretning om hendes opture og nedture, også rent personligt. Man kan have meget forskellige holdninger til sådanne indlæg, men det var ikke lige min kop te.

Samlet set en spændende og udbytterig konference, hvor jeg havde valgt at gå efter indlæg med AI vinkel, og når der er flere parallelle spor, så er der altid noget man går glip af. En god oplevelse, og lad os se om jeg når til Prag næste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar