tirsdag den 18. januar 2011

Eksempel i DK........problemer i offentllig IT

IT-fejl giver for stor børnecheck

18. jan. 2011 14.00 Penge Omkring 50.000 af landets børnefamilier vil inden længe få udbetalt et for højt beløb i børne- og ungeydelse.
De kan samtidig se frem til et brev fra Skat, der opfordrer til at lægge penge til side.
For det overskydende beløb vil blive modregnet med lavere satser de kommende tre kvartaler.

Smutter hos IT-leverandør
Problemet skyldes ifølge Skat en it-brist, idet selskabet KMD ikke har kunnet nå at lave de nødvendige ændringer i it-systemerne. Derfor kan systemerne ikke tage højde for nye regler, der sætter et loft over, hvor meget man kan få på denne ydelse.
Alle familier, som i januar får udbetalt mere end 8750 kroner, har fået mere udbetalt, end de er berettiget til. De penge vil Skat hente ind i årets sidste tre kvartaler.
En familie kan i værste fald skulle lægge 3000 kroner til side til senere.

Skat beklager
- Set hen over hele året får det her ingen økonomiske konsekvenser for familierne, men ikke desto mindre er vi rigtig kede af it-fejlen, siger koncerndirektør i Skatteministeriet Jesper Skovhus Poulsen til Ritzau.
Kun modtagere med mindst tre børn vil blive omfattet af loftet over ydelsen.
- Det er utrolig uheldigt og alt andet end tilfredsstillende. Ny lovgivning kan i forvejen skabe uklarhed, og når der så er fejl i udbetalingerne, er vi med til at mudre billedet for borgerne. Det er ganske enkelt ikke godt nok, og det taler vi med KMD om, siger Jesper Skovhus Poulsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar