søndag den 1. juni 2014

STAReast 2014 - Afsluttende bemærkninger og refleksioner - og det blev til AMA......

Nu kan jeg ikke rigtigt udsætte det længere - efter nogle uger må jeg kunne forfatte nogle ord der afslutter den formelle del af afrapporteringen fra STAReast 2014 i Orlando.

Som sidste år gik jeg mig en tur for at få lidt frisk luft og forsøge at generere nogle kloge tanker. Årets STAReast-konference blev afholdt et andet sted end i fjor, men jeg satte mig for - meget målrettet - at gå efter den 'studenter-restaurant', hvor jeg sidste år forfattede mine afsluttende kommentarer. I husker måske den restaurant, som jeg opsøgte i fjor, og som var drevet af kvindelige-ornitologi studerende med speciale i ugler med store øjne.

Jeg gik hen til lokationen - og opdagede til min rædsel og meget store chok, at stedet var lukket - ved nærmere 'undersøgelse' - (hvem tænker her på IEEE 1044 standardens fire livscyklusfaser - Erkendelse, Undersøgelse, Handling, Arkivering? - altså udover mig) - fandt jeg dog ud af, at stedet ikke var lukket, men flyttet til en anden lokation grundet behovet for mere plads. Mit besøg i fjor gav dem åbenbart så meget tro på fremtiden, at de har været nød til at udvide. Mit personlige bidrag til at få gang i væksten i verdensøkonomien, og jeg blev nærmest modtaget som en 'hovedinteressent' - måske de har studeret TPI NEXT modellen og dens begreb 'hovedinteressent'?

OG jeg fandt det nye sted - og det var en flot udvidelse - godt at der er nogle der specialiserer sig i studiet af ugler med store øjne - og i år så jeg også nogle specialarter - både med fuld 'fjerdragt' og nogle hvor midterstykket var bart - måske gået til i 'kampens hede'.

NÅ - nok om ugler, selvom det er svært at løsrive sig. Det drejer sig trods alt om STAReast.

Hvis jeg skal opsummere STAReast 2014 i tre ord, så bliver det følgende - AMA - og NEJ dette er ikke et sponsoreret indlæg - men AMA står i denne forbindelse for:

  1. Agilt
  2. Mobilt
  3. Automatisk. 
Det at køre projekterne agilt udvikler sig hele tiden i form at tilrettede og nye fremgangsmåder. De seneste år har jeg flere gange drøftet med mange inden for denne skønne testverden omkring brug af de 'gængse' metoder og værktøjer også i den agile verden. Det er af mange blevet afvist, men mit argument har hele tiden været, at selvom man arbejder agilt - så må man vil 'gerne tænke sig om'. Og det er netop hvad vore metoder generelt giver mulighed for - prioritering og fokusering ved hjælp af risiko-baseret test, reduktion af testomfanget ved hjælp af vore testteknikker. Skønt at se, at vort 'værktøjsbæltes' indhold fortsat kan anvendes.

Mobile løsningers udbredelse øges og øges for hver dag. Men min påstand er trods alt, at vi sagtens kan bruge vor nuværende viden - den skal bare lige 'twistes' på en anden måde - det kan være vi skal fokusere på nogle andre testtyper end før, andre testteknikker m.m.

Automatisk testafvikling er under fortsat udvikling, men der er fortsat store udfordringer både teknisk og ledelsesmæssigt - men husk Dot Graham berømte ord: 'A fool with a tool, is still a fool'.

MEN det generelle budskab fra STAReast 2014 er: Der kommer mere og mere software, det bliver mere og mere kompleks, der er større og større afhængigheder i softwaren - SÅ softwaretest er kommet for at blive, og alle ser en god fremtid for os. Men det må vi jo ikke bruge som en sovepude - vi skal hele tiden tilpasse de nye udfordringer der er for os - nye tider - nye teknologier.

Men flere og flere af indlægsholderne gjorde meget klart, at vi skal være mere professionelle - det gælder de 3 P'er - Practice, Practice, Practice. Derfor er opfordringen - hvis du er test manager, testanalytiker e.lign. - så brug 10 min. hver dag på at øve dit værktøjsbælte. Det giver værdi - for dig og dit projekt.

Hermed slutter 'testkorrespondenten' af fra STAReast - det var hvad jeg havde valgt i år.............er det ikke det der siges på en landsdækkende dansk TV-kanal.

2 kommentarer:

  1. God pointe at øve sit værktøj hver dag – det er jo tydeligt, hvad der sker efter blot få uger uden dette særlige fokus :-)

    SvarSlet
  2. PS: Denne kommentarfunktion virker ikke ved brug af Firefox ;o)

    SvarSlet